11 Temmuz 2012 Çarşamba

The Amazing Spider-Man çokta "amazing" değil.






Pazartesi arkadaşlarla gittik filme. Çocukken izlediğimiz filmin yeniden çekilmesi hepimizi baya bi heyecanlandırmıştı. Sonuç: umduğumuzu bulamadık.
En başta film çok uzundu. Toplam süresi 136 dk ama bana daha uzun geldi, belki pek beğenmediğim içindir. Çoğu sahne gereksiz ve sıkıcıydı. Bi kere gözler sürekli eski Spidey'i, mavi gözlü Pete'i aradı. Esas kız Gwen Stacy de bi Marry Jane değildi.
Önemli bi ayrıntı olarak, bu filmdeki kahramanımız kendiliğinden ağ fırlatamıyor. Koluna bi bileklik geliştirmiş, o sayede oraya buraya saçıyor ağlarını... Keşke baştan bi Spiderman yerine, eski serinin dördüncü filmi çekilseydi. Ayrıca önceki seride her filmde en az 5-6 komik sahne olurken, bu filmde onun eksikliğini gördüm. Yani kendilerince "kara mizah" denemişler ama seyirciden pek reaksiyon almadı.
Yiğidi öldür hakkını yeme demişler filmin efektlerine diyecek bişey yok. Şöyle söyliyim yanımdaki arkadaşım Doktor Connors çıkınca gözlerini kapadı. O derece yani. 3D'nin de etkisi var tabii ki...
Kısacası bence sinemada izlenmeye değmeyecek bi filmdi. Yakında internete düşer nasıl olsa. Evde izlemek daha makbul olur.



P.S: Filme puanım 7/10


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder