12 Temmuz 2012 Perşembe

Fanta Gençlik Festivali'nden izlenimler.




Her sene düzenlenen Fanta Gençlik Festivali'ne bu sene ben de gittim. Aslında tamamen kuzenimin işgüzarlığı; toplamış kapakları, almış biletleri, gidelim diye tutturdu.
Daha metrobüsteyken katılımın çok olacağı belliydi. Saat 6 gibi Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü girişindeydik. Bu arada kuzenim kapak toplamakla boşuna uğraşmış. Konser girişinde biletler 10 TL'ye işportacılar tarafından gayet bol bol satılmaktaydı. İlerleyen saatlerde 5 TL'ye kadar düştü.
Kampüs girişinden konser alanına taş çatlasın 200 m vardı ama biz içeriye ancak saat 8'de girebildik, düşünün kalabalığı... O geçen saatlerde arada bi "yuuuuuuuuhhahaaauuuuuu" sesleri de yükseldi.
En büyük beklentim "bedava fanta"ydı. Ümitlerim boşa çıktı. Herneyse konser güya tam 8'de başlayacaktı. (Bilette yazan) Tam olarak saat 9'da başladı. Sahneye ilk olarak Emre Aydın çıktı. Hava zaten sıcak, 140.000 kişi kıçkıça... Bi de Emre Aydın'ın melankolik şarkıları hiç çekilmedi. Emre Aydın bilinçli olarak önce çıkartılmış bence. Tarkan ilk çıksaydı, ondan sonra alanda 20.000 kişi zar zor kalırdı.

Saat 10 sularında Tarkan sonunda görüldü sahnede. Ve bütün konser alanı tam anlamıyla coştu! 1.5 saat kadar sahnede kalan Tarkan ne kendisi yerinde durdu, ne de izleyenleri... Tabii bu arada gerek Tarkan'ı görme heyecanıyla, gerekse 140.000 kişi aynı anda terlediğinden 60 derece hissedilen havanın verdiği bunaltıyla ayılıp bayılanlar da oldu.
Özetle Emre Aydın baydı, Tarkan ölümüne coştu, coşturdu, kalabalık nefes aldırtmadı! Daha da bedava konsere gitmem. Adı üstünde gençlik festivali ama 14-24 yaş arası insan topluluğunun yanı sıra çocuk ve yaşlılarda bi hayli fazlaydı. Umarım bi dahaki sene en azından bu konuda bi sınırlama getirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder